Sammenligning af almindelig neglelak og gellak

Sammenligning af almindelig neglelak og gellak

Der er så mange muligheder, når det kommer til valg af den rigtige type neglelak for dig. Disse muligheder er bestemt ikke blevet mindre de seneste år, hvor mange nye muligheder er kommet til.

De 7 mest kendte neglelak typer er som følgende:

  • Almindelig neglelak
  • Gel neglelak (også kendt som gellak)
  • Akryl neglelak
  • Åndbar neglelak
  • Polygel neglelak
  • Akryl pulver
  • Shellac

Vi har skrevet et blogindlæg om disse 7 typer neglelak, som du kan finde lige her

Almindelig neglelak vs gel neglelak

Vi har især fået mange henvendelser om hvad forskellen på almindelig neglelak og gel neglelak er. Derfor har vi valgt at lave et blogindlæg, hvor vi forklarer forskellen mellem disse to typer neglelak og skitserer nogle af fordelene og ulemperne ved henholdsvis almindelig neglelak og gel neglelak. 

På den måde får du rig mulighed for at tage den rigtige beslutning om hvilken neglelak der er den rette for dig.  

Almindelig neglelak

Vi kender alle almindelig neglelak eller traditionel neglelak. Det var den mest almindelige og tilgængelige neglelak til hjemmebrug indtil markedet ændrede sig i 2010.

For at gøre det kort, så er normal neglelak en lak, hvor ingredienserne er blevet raffineret gennem årene for at beskytte neglene mod udtørring og revner. Oprindelsen for den traditionelle neglelak kommer fra de gamle dynastier i Kina, hvor ingredienser som bivoks, arabisk tyggegummi og vegetabilske farvestoffer blev brugt.

I dag, når man modtager en manicure med almindelig lufttørrende neglelak, lægger man en base coat, to til tre coats og et lag topcoat. Det som mange elsker ved almindelig neglelak, er at det er nemt at påføre selv og skifte farve når man har lyst til det. 

Der er dog en stor ulempe ved almindelige neglelak, som vi ikke kommer udenom. Almindelige neglelak har nemlig en meget langsom tørretid. Det kan tage helt op til 20 minutter om at tørre, hvilket kan være frustrerende i en travl hverdag. Især man under tørringen bliver forstyrret, så kan man være nødsaget til at starte forfra, hvis man ved en fejl støder ind i noget med sin hånd. 

Derudover så er almindelige neglelak meget skrøbelig, hvilket gør at der er stor risiko for, at det allerede begynder at chippe og slippe efter få dage. Af den grund, så vil almindelig neglelak heller ikke holde meget længere end en uge på dine negle. 

Dette resulterer ofte i hyppige genopfyldning eller ligefrem at man må lave sine negle helt på ny. Det kan for de fleste godt blive frustrerende på lang sigt, især hvis man har en travl hverdag. 

Men heldigvis er det her gel neglelak kommer ind i billedet.  

 

Gellak neglelak

Hvis du er vant til en manicure med almindelige lufttørrende neglelak, så vil du få et chok når du prøver kræfter med gel neglelak. Gellak neglelak er normalt en dyrere behandling, hvis du får det gjort professionelt. Det er dog blevet mere og mere populært at lave sine egne gellak negle derhjemme med et gellak startsæt.   

Gel neglelak er relativt nyt i negle-universet og er også kendt som soak-off gellak. Denne type neglelak begyndte at komme på mode i skønhedsindustrien omkring 2012, da man begyndte at se de første gellak produkter på markedet.

Der findes faktisk flere forskellige varianter gel neglelak, selvom at alle typer neglelak bruger en slags gel. Ofte sætter andre mærker ordet "gel" i produktnavnet for på en vildledende måde at sælge flere af deres produkter. Gelen, vi specifikt taler om her - som er den gellak neglelak, vi sælger - er kendt som hård gel eller UV/LED gellak neglelak.

Det specielle ved gel neglelak, er at det ikke skal lufttørre ligesom almindelig neglelak. Gel neglelak skal nemlig hærdes under en UV/LED, som får geleen i neglelakken til at hærde til en meget stærk neglelak, som klæber sig til dine negle. Når gelerne sætter sig, så vil den typisk efterlade et klistret lag ovenpå, som man kalder for “sticky layer”. Det kan man dog nemt fjerne efterfølgende med den medfølgende cleanser wipe. Dette må man dog kun fjerne efter man har påført sin Top Coat, da de andre lag blot klæber bedre på et klistret lag. 

Gel neglelak kan godt kræve lidt mere koncentration sammenlignet med almindelig neglelak, da det kræver flere step at udføre en behandling med gellak. Du kan læse mere om hvordan man laver en gellak behandling lige her

Så hvorfor gå gennem besværet for at lave gellak negle? Mange mennesker elsker at lave gel neglelak fordi det holder i helt op til 3-4 uger efter en behandling. Risikoen for at dine negle chipper og slipper er også meget lav, hvis du laver gellak negle, da de bliver hærdet fast på dine negle, hvilket gør at de sidder meget bedre fast på dine negle.  

Det skal heller ikke lyde som om at en gellak behandling tager længere tid end en behandling med almindelige neglelak. Med gellak neglelak behøver du nemlig kun at hærde dine negle i 30-45 sekunder under vores Naillak Pro Lampe eller 60-75 sekunder i vores Naillak Travel Lampe, hvilket er meget kort tid sammenlignet med almindelig neglelak, som krævede minimum 20 minutter. Især tørretiden er afgørende for et godt resultat, da dine negle er meget udsatte mens de tørrer. 

Hvis du prøver at gro dine naturlige negle ud, så kan gellak negle også være et godt valg. Geleen i gellak’en tilføjer et ekstra beskyttelseslag på dine naturlige negle, som mindsker chancen for at dine negle flækker. 

Gellak neglelak kan være svært at aftage sammenlignet med almindelig neglelak, da det er hærdet fast på dine negle. Men frygt ikke; Vi har lavet en god guide til at fjernelse af gel neglelak, så du skånsomt kan fjerne din gel neglelak uden bekymring. Alle redskaber til dette medfølger også i vores startsæt.

Det er vigtigt at man ikke forsøger at file sin gel neglelak af, da det øger risikoen for at skade dine negle.

Vigtigt at vide før en gellak behandling

Du er allerede blevet meget klogere på valget mellem almindelige neglelak og gellak neglelak, men lad os lige ridse de vigtigste ting op, så du kan tage det helt rigtige valg om gel neglelak. Vi ser nemlig også at der masse misforståelser omkring gellak, som vi kan vil gøre dig klogere på: 

Gel negle er naturlige negle

Der er mange der går med opfattelsen af at gel neglelak er falske negle, fordi de opfatter det som en type akryl neglelak. Det er dog ikke rigtigt.

Akryl neglelak placeres oven på dine naturlige negle for at få dem til at se længere ud. Gellak neglelak påføres blot ovenpå dine naturlige negle og ændrer farven. Du kan altså ikke ændre længden på dine negle med gel neglelak.  

Dine negle har ikke brug for luft (at ånde)

Mange mennesker frygter for at gel neglelak gør sådan, at dine negle ikke kan “trække vejret”. Det er som sådan også rigtigt nok, men misforståelsen ligger i, at dine negle slet ikke har brug for at trække vejret. 

Gel neglelak afbryder luftvejene til dine negle på samme måde som almindelige negle, men i og med at gellak næsten kan holde 3-4 gange så lang tid, så kan det føles voldsommere. 

Dine negle er ikke en levende del af din krop, ligesom din hud er. Negle består af døde hornlag, og ånder ikke, så derfor skal du slet ikke være bekymret for at spærre luftvejene til dine negle i helt op til 3-4 uger, som er den tid dine gellak neglelak kan holde.  

Du kan sagtens selv fjerne gel neglelak 

Der er mange der tror at du ikke kan fjerne gel neglelak derhjemme selv. Det skal du dog slet ikke være bekymret om, hvis blot du sørger for at gøre det rigtigt. Det er for eksempel meget vigtigt, at du sørger for ikke kan prøve at file det af med en grov neglefil, da det kan skade din negleplade. Den rigtige måde at fjerne din gellak neglelak på, kan du læse meget mere om lige her.

Forkert brug af produkterne

Begge typer neglelak kan være skadelige, når de bruges på den forkerte måde. 

Ved forkert brug af begge typer neglelak, risikerer du også at dine negle chipper og slipper for tidligt. Derfor anbefaler vi også altid vores kunder at læse vores anvendelsesguide inden brug af vores gellak produkter. Du kan finde den lige her.

Ikke nok med at man risikerer at ens neglelak chipper og løsner for tidligt, når man ikke bruger produkterne ordentligt, så risikerer man faktisk også at beskadige neglene og neglebåndene. Dette gælder især når man arbejder direkte i kontakt med neglepladen. Derfor er det også vigtigt, at man er forsigtig og følger vores guide, når man laver sin manicure eller pedicure derhjemme.  

Sammenligning mellem almindelige neglelak og lufttørrende gellak

For kort at opsummere nogle af de ting vi har været igennem, så har vi lavet en tabel som meget kort sammenligner de to typer neglelak: 

Almindelig lufttørrende neglelak

Gellak neglelak

Levetid: 1 uge

Levetid: 3-4 uger

Placering: Salon & hjemme

Placering: Salon og hjemme

Kvalitet: Medium, hvis det udføres af professionel med passende lag.

Kvalitet: Professionelle negle hjemmefra.

Fjernelse: Neglelakfjerner og vatkugler.

Fjernelse: Neglefil, neglelakfjerner og neglebåndsskubber

Tørretid: 20 minutter

Tørretid: 1 minut

Kreativ: marmor kunst

Kreativ: Rig mulighed for nail art med prikker, striber, mønstre og nail art stones. 


Er du klar til at prøve kræfter med gellak?

Hvis du elsker at bruge tid på dig selv, så er chancen for at du har prøvet kræfter med almindelige neglelak rimelig stor. Men tror du ikke, at det er tid til at prøve kræfter med gel neglelak nu, så du kan nyde dine fine negle i helt op til 3-4 uger uden at skulle bekymre dig om at de chipper og slipper efter få dage?

Find dit Gellak Startsæt lige her