Gode tips: Sådan får du mest muligt ud af dine gellak coats fra Naillak

Gode tips: Sådan får du mest muligt ud af dine gellak coats fra Naillak

Hos Naillak arbejder vi hver dag hårdt for, at alle vores kunder får den bedst mulige oplevelse med vores gellak produkter. Derfor har vi samlet en række gode råd til dig, så du kan forebygge dig mod de uheldige situationer, som kan komme ud for med gellak derhjemme.

Vi anbefaler alle vores kunder at læse denne guide grundigt inden de modtager deres gellak produkter fra os, så de har de bedste forudsætninger for en god oplevelse med gellak.    

7 gode råd til brug af gellak derhjemme 

Vi har samlet 7 gode råd, som kan hjælpe dig til en bedre start med gellak:

Undgå håndcreme og andre vandbaserede produkter inden din gellak behandling

Det er vigtigt at du undgår vandbaserede produkter, herunder håndcreme, og vaskning af dine hænder timerne op til din gellak behandling. Dette skyldes, at dine negle optager vandet og vil af den årsag udvide sig. Efter din gellak behandling, hvor neglene begynder at tørre, så vil de blive mindre igen, hvilket får din gellak negle til at sprække. Ligeledes risikere du, især ved håndcreme, at lakken generelt bare ikke kan klæbe ordentligt til dine negle. Der er selvfølgelige intet problem med at bruge håndcreme eller vores gellak negleolie efter din behandling - dette anbefaler vi faktisk for at holde dine neglebånd sunde og raske. 

Undgå at røre dine gellak negle under dine behandling. 

Det er vigtigt, at du under din behandling undgår at røre ved dine gellak negle. Dette er en klassisk begynderfejl, da man ofte gerne vil føle om sine gellak coats er hærdet ordentligt eller om de har brug for længere tid under UV/LED lampen. Selvom det ødelægger din behandling at røre ved dine negle, så er det faktisk heller ikke muligt at mærke sig frem til, om sine negle er hærdet ordentligt. Der vil nemlig altid ligge en lidt vådt og klistret lag ovenpå dine coats, da det bruges til at sørge for, at det næste lag sidder bedre fast på dine gellak negle. Grunden til at man ikke må mærke på sine negle under sin behandling, skyldes at berøring kan tilføre støv og andre ting, som man mindske holdbarheden på din behandling. Ligeledes vil man ofte lave nogle aftryk, som tydeligt kan ses på dine gellak negle, når din gellak behandling er helt færdig.

Derfor er det altså vigtigt, at man ikke rører ved sine gellak negle under sin behandling. Hvis du er bekymret for, at dine gellak coats ikke er hærdet ordentligt, så er det altså bedre at give den 15 sekunder ekstra under din UV/LED lampe, i stedet for at begynde at mærke på dine negle. Det kan også være en god ide som nybegynder med gellak at være opmærksom på, at det kun er nødvendigt at ligge tynde lag af sine coats. Udover at tykke lag slet ikke er nødvendigt, så kan det ofte også være skyld i at dine coats ikke bliver hærdet ordentligt på en anbefalede tid.

Lad vær med at polere din negle før påføring af gellak coats

Det er vigtigt, at du undgår at polere dine negle efter du har preppet (*forberedt - step 1) dine negle til en gellak behandling. Grunden til at du filer dine negle når du prepper dem, er fordi at du skaber en ru overflade på din negle, som hjælper dine gellak coats med at klæbe sig bedre fast på dine negle. Hvis du polere dine negle med fx. en 1000/4000 neglefil med et højt grit, så vil det have den modsatte effekt, da dine negle vil blive glatte igen, og derfor vil dine gellak coats have svært ved at klæbe sig til dine negle igen.

Synes du stadig at grit tallene på dine neglefile er svære at forstå, så kan du læse meget mere om dette i vores seneste blogindlæg lige her.

Undgå at påføre dine gellak coats for tæt på huden

For at få den bedste effekt ud af din gellak behandling, så er det vigtigt, at du undgår at påføre dine gellak coats for tæt på huden. Hvis det skulle ske ved en fejl, så anbefaler vi, at du omgående fjerner det igen med en neglebåndsskubber inden du hærder dine coats under UV/LED lampen. Hvis du hærder dine negle med gellak coat på huden, så risikerer du, at holdbarheden på din gellak behandling bliver kortere, da du vil opleve at din gellak slipper hurtigere fra neglen. 

Vi elsker sommervarmen, det gør dine gellak coats ikke

Når sommervarmen kommer frem, så strømmer vi udenfor i en fart og ofte forsøger vi at lave så mange aktiviteter udenfor som muligt. Det kan man dog desværre ikke med gellak, og det er noget man skal være meget opmærksom på. UV-strålerne som kommer fra solen har nemlig den samme effekt på dine gellak coats, som når du hærder dine negle under UV/LED lampen. Det vil altså sige at dine Gellak coats risikere at blive klumpet i flasken og når du påfører det på dine negle, og samtidig så risikerer du at dine pensler bliver stive, da det gellak der sidder på pensler vil hærde penslens hår sammen.  

Derfor er det altså meget vigtigt, at du sørger for at holde dine gellak behandling indendøre og sikrer at du ikke opbevarer dem et sted, hvor solen stråler rammer dem igennem vinduet hver dag. Det er ligeledes vigtigt, at du sørger for ikke at opbevare dine gelakker et for varmt sted, da de er udviklet til at blive opbevaret ved stuetemperatur. Det bedste sted at opbevare sine gellak coats er i et normal tøjskab, som ikke bliver påvirket af nogle varmekilder.

Vi er mindre glade for kulden, det er dine gellak coats også

Nu har du lært, at dine gellak coats ikke skal opbevares i sollys og heller ikke et for varmt sted. Dette kunne næsten friste dig til, at vælge at opbevare dine gellakker i køleskabet, da det jo er udenfor sollys og varme. Det skal man dog også undlade, da dine gellak coats heller ikke er bygget til for lave temperaturforhold. For lave temperaturforhold kan skade effekten af dine coats.

Læs vores guide grundigt inden du går igang  

Vi anbefaler altid alle, især nybegyndere, at læse vores guide grundigt inden de går i gang med at lave deres egne gellak negle. Vi ved godt, at der er mange ting, som man kan klare ved at prøve sig frem, men sådan fungerer det altså desværre ikke med gellak. Ved forkert brug og opbevaring af gellak, risikerer man både at ødelægge sine negle og sine gellak produkter, så derfor er det meget vigtigt, at man er sikker på hvordan gellak produkter skal bruges inden man går igang med sin gellak behandling. Du kan læse hele vores guide lige her. 

Er du klar til at komme igang med gellak, så kan du shoppe både startsæt, farver og tilbehør hos Naillak lige her.