Guide: Alt du bør vide om tallet på dine neglefil

Guide: Alt du bør vide om tallet på dine neglefil

Dine neglefile er nogle af de vigtigste redskaber til at opnå et flot resultat med din gellak neglelak. 

De fleste neglefile af høj kvalitet vil typisk have trykt nogle tal på siden, som godt kan være lidt forvirrende. Vidste du at disse tal faktisk har en stor betydning for resultatet af din neglebehandling? 

Hvis du tvivler på betydningen af disse tal, så har vi her lavet en guide til dig, så du kan få en forståelselse af det som man normalt kalder for grit på neglesprog. 

Tallene beskriver hvor grov overfladen på din neglefil er. Hvis begge sider på din neglefil er ens, så vil neglefilen have den samme grovhed på begge sider. Hvis begge sider på din neglefil er forskellige, så betyder det at de sider har forskellige grovheder.

Men hvad betyder det enkelte grit tal helt præcist? 

“Grit”-tallet beskriver hvor tætte kornene på neglefilen sidder, hvilket vil sige at hvis tallet er højt, så er der mange korn på neglefilen og derfor sidder kornene tæt, og modsat, hvis tallet er lavt, så betyder det at kornene sidder relativt langt fra hinanden.

Jo tættere kornene sidder, jo finere vil neglefilen være. Derfor vil en neglefil med et lavt grit tal typisk føles noget mere voldsom at arbejde med, sammenlignet med neglefile med et højt grit tal, som er noget mere forsigtig og finere at arbejde med.

Men hvornår skal man så bruge de forskellige neglefile?

Neglefile findes i mange forskellige grit størrelser. Vores sortiment består af 4 forskellige neglefile, som vi specielt har udvalgt for at give dig den bedste oplevelse med din gellak neglelak.

Naillak neglefil 180 Edge - Klik

Vores 180 Edge neglefil er en god fil til form filning under klargøring af dine negle. Derudover er den også god til at fjerne top coaten inden du fjerner dine gellek negle med en neglelakfjerner. Mit sit edge design, giver denne neglefil dig en god kontrol med neglefilen imens du filer dine negle. Derudover så er neglefilen også udviklet med en polstret kerne, som giver en hurtigere og mere effektiv virkning når du bruger denne neglefil.

Naillak neglefil 100/180 Flex - Klik

Vores 100/180 Flex neglefil er en kombination af en 100 grit og en 180 grit. Denne neglefil er optimal til form filning af dine negle inden du påbegynder din behandling. Med sin bløde kerne, skåner den både dine negle og neglebånd. Vi anbefaler, at du bruger 100 grit til at starte med, hvorefter du finjusterer formen med din 180 grit til sidst. 

Naillak neglefil 200/280 Flex - Klik

Vores 200/280 Flex Neglefil er optimal til at buffe dine negle, så du skifter at din base coat hæfter optimalt. Den kan også bruges til form filning af dine negle inden du påbegynder din behandling. Den er lidt mere forsigtig end vores 100/180, hvilket gør den optimal, hvis du for eksempel døjer med bløde eller skadet negle. 

Naillak neglefil 1000/4000 Shine - Klik

En 1000/4000 Shine neglefil bruges typisk til at få normalt neglelak til at shine. Det er dog lidt specielt med gel neglelak, da du her bruger en shine top coat til at give dine gellak negle et shiny look. 

Du kan dog bruge dine 1000/4000 Shine neglefil efter du har påført en matte top coat, til at få dine negle til at give en lidt glossy shine udstråling.

Derudover kan du bruge vores 1000/4000 Shine neglefil til at få dine naturlige negle til at shiny look.

Er der andre type neglefile du gerne vil købe hos os, så er du altid velkommen til at skrive til os, så vil vi gøre vores bedste for at anskaffe dem: kontakt os

 

Gode råd til dine neglefile:

 • Brug som udgangspunkt aldrig en neglefil med et grit under 240 på naturlige negle. 
 • Det er altid en god ide at rense sine neglefile med antibakteriel efter man er færdig med sin gellak behandling.  

 

Ofte stillede spørgsmål om neglefile:

 • Har formen på neglefilen en betydning?
 • Det handler meget om smag og behag. Der findes mange forskellige former for neglefile til neglelak; firkantet, halvmåne, diament, banan osv. Hos naillak.dk er vi specielt vilde med halvmånen, da vi synes at den er nemmest at arbejde med.

   

 • Kan det betale sig at betale en høj pris for en neglefil?
 • Det mener vi bestemt at det kan. Du skal huske at at du kan desinicere en neglefil og genbruge til. Det sparer dig penge i længden af købe god kvalitet fra start. Et andet råd ift til at få sine neglefile til at holde i lang tid, er at lade neglefilen arbejde når man bruger det. Mange tror at ved at presse neglefilen ned mod neglen når man sliber giver et hurtigere resultat. Vores erfaring er dog at det blot slider neglefilen mere. 

 • Er det mere jeg burde vide om neglefile
 • Nej, nu burde du vide alt det nødvendige om neglefile. Skulle du have yderligere spørgsmål, så er du altid velkommen til at skrive til vores kundeservice på mail: info@naillak.dk

  Se vores sortiment af neglefile: {link}

  Kom i gang med et naillak startsæt i dag: {link}